Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 1
Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 1

Geniet van de
prachtige Brabantse natuur

Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 1

't Boshuys is gelegen in het Natuurgebied Sonse Heide. Dit prachtige natuurgebied in de gemeente Son en Breugel is maar liefst 337 ha groot.

Binnen het gebied ligt het vennencomplex Oudmeer, dat omgeven wordt door moerasachtig gebied en heiderestanten. In het westen van het natuurgebied is een klein stuifzandgebied te vinden. Dit bijzondere gebied wordt beheerd als natuurreservaat.

Door het gebied lopen uitgebreide wandel- en fietsroutes waar natuurliefhebbers volop kunnen genieten van de schitterende omgeving. Na een sportieve wandeling of fietstocht is het heerlijk vertoeven in de brasserie of op het terras.

Bekijk hier onze fiets- & wandelroutes

Boshuys Best Kabouterpad 1

Het kabouterpad

Maak kennis met kabouterfamilie Pluk, vind alle kabouters en leer alles over de bossen rondom 't Boshuys! Het kabouterpad is te lopen tijdens openingstijden van 't Boshuys (let op, op maandag is het Kabouterpad gesloten). De kosten bedragen 3,00 per groep. Het kabouterboekje is in de zomermaanden op te halen bij museum De Bevrijdende Vleugels en in de wintermaanden in onze brasserie.

Ontdek Kabouterpad Son zelf!
Wandelroute Zuid Limburg

Wandelroute: Wandelgids Zuid-Limburg

In samenwerking met Wandelgids Zuid-Limburg hebben wij rondom Brasserie 't Boshuys nu ook een unieke en prachtige wandelroute! Geniet van verschillende omgevingen tijdens deze 12km wandeltocht en kom daarna (als we weer geopend zijn) genieten bij onze Brasserie van een kopje koffie met gebak of een lunch of diner.

"Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling wandel je eerst door de bossen naar het Wilhelminakanaal en dan volg je een mooi graspad langs de Grote Beek. Je wandelt door een leuk parkje met dieren en zorgcentrum en dan weer door het bos.  Je loopt even door een mooie villawijk en dan weer door de bossen. Dan steek je weer de snelweg over en wandel je over zandpaden door de heide naar een mooi strandje met zitbank aan het Oude Meer. Daarna ga je terug naar Brasserie 't Boshuys."

Bekijk de wandelroute
Boshuys Best Happen en Trappen

Happen en Trappen in het Groene Woud

Niets heerlijker dan met mooi weer door prachtige natuur te fietsen. Happen en Trappen heeft tal van mooie routes door Nederland en België uitgestippeld. Sportief én culinair genieten van 5 gangen bij 5 verschillende restaurants in de regio.

Eén van de mooiste fietsroutes van Brabant heeft 't Boshuys als startpunt. Begin de dag tussen 10.00 en 11.00 uur met koffie en gebak bij 't Boshuys. Om vervolgens per fiets koers in te zetten naar het tweede restaurant voor een heerlijk voorgerecht.

Al voor 41,95 per persoon krijg je een heerlijk vijfgangendiner én een prachtige fietstocht door het Groene Woud. Bekijk de route, lees meer en reserveer direct.

Naar de website van Happen en Trappen