Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 3
Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 3

Er is van alles te beleven
in de omgeving!

sfeerbeeld6

Ontdek brouwerij Strijder 

Bier staat voor beleving, gastvrijheid, gezelligheid en voor geweldige combinaties met eten. De wereld van bier is er een om te beleven en ontdekken. En dat kan vanaf nu ook op het terrein van ’t Boshuys! In Brouwerij Strijder, een kleine en ambachtelijke brouwerij gelegen achter onze brasserie, worden stoere bieren gemaakt, geïnspireerd op de bieren uit de geallieerde landen. Het brouwen gebeurt op kleine schaal, handmatig én met natuurlijke ingrediënten.

Wij bieden jou de kans om het volledige brouwproces van dichtbij te bekijken en ervaren. Tijdens een anderhalf durende rondleiding door Brouwerij Strijder doorloop je alle stappen in het brouwproces. Je kunt de ingrediënten zien, ruiken en proeven en alle stappen van het brouwproces worden uitgelegd.  Uiteraard wordt er ook nog het een en ander geproefd!

Meer informatie en reserveren? Kijk op www.bestevents.nl/workshop-bierbrouwen

MAAK JE DAG COMPLEET BIJ ‘T BOSHUYS
Zin om ook voor of na de activiteit een hapje te eten? Dat kan in onze brasserie of op ons terras. Geniet van een lekkere kop koffie met gebak, lunch, borrel of diner. In overleg kan er een bijpassend arrangement worden samengesteld om jullie dag helemaal compleet te maken!

Boshuys Best Museum Bevrijdende Vleugels 11

Beleef het zelf in het Historia Park!

't Boshuys is onderdeel van Historia Park. Door haar bijzondere ligging tussen de bossen is Historia Park dé ideale plek voor een ontspannen dagje uit. Na een bezoek aan de musea is het heerlijk bijkomen in de brasserie.

Naast de brasserie en de diverse eventlocaties vind je op dit park twee prachtige musea; Museum Bevrijdende Vleugels en Museum Spelebos. Daarnaast is hier ook 't Kunsthuys, The riddleroom (escaperooms) en het Kabouterpad!


Boshuys Best Museum Bevrijdende Vleugels 10

Museum Bevrijdende Vleugels

In dit imposante museum staat de bevrijding van Zuid Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Wat heeft geleid tot deze oorlog? Documenten, foto's en diapresentaties belichten de achtergronden en oorzaken.

De bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, vooral in Nederland, komen uitvoerig aan bod. In een aantal hallen krijg je - onder andere met behulp van diorama's - een indruk van verschillende belangrijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Wil je alles bekijken? Reken dan op een bezoektijd van twee tot drie uur.

OPENINGSTIJDEN

Museum Bevrijdende Vleugels is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor de toegangsprijzen, de actuele openingstijden en openingstijden tijdens schoolvakanties op www.bevrijdendevleugels.com. Het museum is van eind november tot en met eind maart gesloten.

Museum Spelebos Best Nostalgisch Speelgoed

Museum Spelebos

Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier bij Museum Spelebos. Verspreid over het museum vind je verschillende spellen die je zelf uit kunt proberen. Kinderen kunnen buiten heerlijk schommelen in de bostuin.

OPENINGSTIJDEN

Museum Spelebos is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor de toegangsprijzen, de actuele openingstijden en openingstijden tijdens schoolvakanties op www.spelebos.nl. Het museum is van half september tot en met eind maart gesloten.

Neem alvast een voorproefje!